woensdag 28 oktober 2020

V&T - Dietrich Bonhoeffer

Datum: 
 woensdag 28 oktober 2020
Tijdstip: 
 20:00  - 22:00
Locatie: 
 Bethelkerk

Begeleiding: ds. Rene Wouda

Het hangt van de corona-richtlijnen t.z.t. af of het aantal aanmeldingen beperkt moet blijven.

Hoe komt het toch dat Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) nog altijd inspireert en uitdaagt? In een samen geschreven boek, 'Geïnspireerd en uitgedaagd door Dietrich Bonhoeffer' (Utrecht 2019) brengen Gerard den Hertog en Barend Kamphuis hun persoonlijk geraakt zijn door het leven, geloven en denken van Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) onder woorden. Het is een goede inleiding voor wie meer over het leven van Bonhoeffer wil weten, maar ook een verdiepend boek over zijn theologische denken.

Zoals Barend Kamphuis het verwoordt: 'Bonhoeffers leven helpt op een indrukwekkende wijze duidelijk maken dat je nooit vrijblijvend theologie kunt beoefenen. Zijn theologie laat diepgaand zien wat navolging van Christus betekent.'

Op de bijeenkomsten lezen en overdenken we teksten van Bonhoeffer zelf. Bij aanmelding worden die bekendgemaakt en ter beschikking gesteld.

Voor verdere info en eventueel aanmelden zie de website van Vorming & Toerusting
 

Corona

In verband met de door de overheid getroffen maatregelen betreffende het besmettingsgevaar en de afstand van 1,5 m. zal een beperkt aantal mensen de activiteiten kunnen bijwonen. Mogelijk zullen er ook activiteiten niet doorgaan. Kijkt u vooraf op de website van Vorming & Toerusting en indien nodig geef u van tevoren op.

 

 

terug