PKN
  » Over ons » Activiteiten 
Gereformeerde Kerk Zwijndrecht - Groote Lindt
lezing ds v d Zee lezing ds v d Zee

Vooraankondiging lezing ds. Van der Zee
Zoals u wellicht weet organiseren mijn vrouw Anja en ik in oktober een reis naar Auschwitz. Er hebben 25 personen ingeschreven. Ter voorbereiding heb ik ds. Sjirk van der Zee bereid gevonden om een lezing te houden over ‘het gezicht van God na Auschwitz’, de worsteling van Elie Wiesel. Ds. van der Zee heeft het voorrecht gehad om bij hem te kunnen studeren in Boston. Het belooft een boeiende avond te worden. Ook als u niet meegaat naar Polen bent u van harte uitgenodigd te komen luisteren. De avond wordt D.V. gehouden op dinsdag 4 september in de Develhof, aanvang 20.00 uur.

 
develhofsoos develhofsoos

DEVELHOFSOOS
Het Duitse stadje Hameln ligt in Nedersaksen en is bekend vanwege het verhaal over de rattenvanger. In Hameln weten ze precies waar het hemelrijk is.
Das Himmelreich? Als je ernaar vraagt wijzen ze de weg die je moet lopen, en warempel, je komt in een straat met leuke vakwerkhuizen. ‘Himmelreich’ staat er op het straatnaambordje. Het Hemelrijk. Aan de overkant van die straat is een ander bordje aan de gevel te zien, daar staat op Einfahrt freihalten! Inrit vrijhouden. Daar kan je best even bij stilstaan. Het hemelrijk….Inrit vrijhouden. In Jezus dagen werd die weg naar het rijk van God onbehoorlijk geblokkeerd. Door wie? Door goddelozen? Nee, door ‘vrome ’schriftgeleerden. Ze legden anderen lasten op die ze zelf niet eens konden dragen. Ze maakten het de mensen zo moeilijk mogelijk om tot het hemelrijk te komen. Maar dan komt Jezus. Hij doet de deur naar het hemelrijk wagenwijd open! ‘Komt allen tot mij die vermoeid en belast zijt, ik zal u rust geven!’ Jezus neemt voor ons dat loodzware kruis op zich en draagt het de wereld uit. Inrit vrijhouden. Weet u waar je ze de weg naar het hemelrijk kunnen vertellen? Overal waar de fluitmuziek van het evangelie te horen is. Laat niemand u wijsmaken dat de toegangsweg naar de hemel voor u is opgebroken. Wie op Jezus vertrouwt is nu al de hemelrijk. We hadden een fijne middag met elkaar. Na een mooi lied van Joh. de Heer zijn we huiswaarts gegaan. U bent weer van harte welkom, D.V. op dinsdag 10 oktober van 14.30-16.30 uur. De koffie staat klaar!
Ans van der Harst

 
 
 
 

Strijktafel
datum en tijdstip 16-10-2018 om 10:00
meer details

Kerkelijk bureau
datum en tijdstip 16-10-2018 om 19:00
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 16-10-2018 om 20:00
meer details

 
te doen in de kerk
 
Op de hoogte blijven?
Meld je hier aan voor e-mail berichten uit onze kerk
 
Tips voor de website
Suggesties voor de website:
 
Woord van de dag
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.