Hou deze datum vrij! Hou deze datum vrij!


SAVE THE DAY ……………


Binnenkort zullen de beperkingen die er waren vanwege de coronapandemie worden opgeheven. En dat geldt ook voor de kerkdiensten, het zingen enz. Dit willen wij natuurlijk niet zonder een feestelijk tintje voorbij laten gaan. Dus reserveer al- vast in uw agenda zondag 5 september, de start van het nieuwe seizoen. We maken er een hele mooie dienst van en daarna willen we een aantal hele leuke activiteiten doen. We zeggen nog niet wat, maar gezellig zal het zeker worden. Uw hulp zal ook zeker nodig zijn, maar daarover later meer. Wij hebben er in elk geval veel zin, hopelijk u ook.
Dus -  SAVE THE DAY - 5  september 2021


 
 
Zomeropening 2021 Zomeropening 2021


De zomer is voor veel mensen een eenzame en stille tijd. Kinderen en andere familie gaan op vakantie en na de beperkingen van de coronapandemie die ook voor velen van ons al eenzaam was, willen wij ook deze zomer weer een zomeropening organiseren. We houden anderhalve meter afstand en bij mooi weer gaan we naar buiten.

Op woensdag 21 juli a.s. gaan we voor zes weken van start. Vanaf 14.00 uur is iedereen (jong en oud) van harte welkom. Om 15.30 uur sluiten we de boel.
Op woensdag 25 augustus zal de laatste zomeropening zijn. We drinken gezellig een kopje koffie of thee met iets lekkers en sluiten af met een glaasje sap.

We hopen op een grote opkomst. U komt toch ook? Tot ziens op 21 juli in de kerk.

Uw pastorale ouderlingen, Jacomien Verschoor, Annelies Bakker, Corrie Hekman

 
 
Groene oproep Groene oproep

Het heeft u vast als bezoeker of voorbijganger al eens verbaasd en zich daarbij afgevraagd wie de ‘HOF’ van onze Develhof  zo goed verzorgt? Heggen strak gesnoeid, vuurdoornblokken mooi vierkant, onkruid binnen de acceptatiegrens, in bloei staande violen in de vakken bewaterd, waterloten uit de bloesembomen, de hortensia’s en lauriervakken aan de achterzijde gesnoeid en in de zomer, als deze hun fraaie bloemen tonen, van water te voorzien. In de herfst worden de bladeren zoveel mogelijk verzameld met heel wat gezamenlijke inspanning enz. Allemaal te doen zonder specifieke tuinopleiding.

Dit wordt sinds jaar en dag vanaf 2002 op vaste vrijwillige basis op maandagochtend v.a. 09.30 uur gedurende hooguit 2 uurtjes, verzorgd door een GROENGROEP. Een aantal van onze gemeenteleden zijn er al oud mee geworden en nu in ruste of helaas niet meer onder ons. Naast het ‘handen uit de mouwen’ hebben we aan de koffietafel interessante ontmoetingen, gesprekken, een lach en een traan.

Onze zorg van nu is echter dat de continuïteit van deze sociale groep onder druk staat. Kan de Groep blijven bestaan? De leeftijden van de blijvers lopen inmiddels al aardig naar die van de zeer sterken, belemmeringen dienen zich aan. Verheugend en verfrissend is wel dat het vrouwelijk element ook vertegenwoordigd is. Helaas moet er de laatste jaren altijd maar weer gesmeekt worden om iets in of voor de kerk te doen. Iedereen die benaderd wordt, heeft altijd wel zo zijn of haar reden klaar om niet in te haken.

Laat ons eens versteld staan als het u belieft? Het zal zeker bevallen. Dankbaar werk en het past in het bewegingsplan. Dank alvast voor elke navraag, aanmelding en toekomstige participatie.

Voor informatie / aanmelden:  Hendrik  Kaijim, tel. 612 02 44.