Zomeropening Zomeropening

In de maanden juli en augustus, vakantietijd en voor velen een stille tijd, organiseren we voor een zestal weken een zomeropening.

Dan is het fijn om elkaar te ontmoeten en onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers, gezellig met elkaar te zijn. We doen een spelletje of een quiz of we kletsen gewoon wat. We sluiten de middag af met een sapje of een advocaatje met slagroom.

Dit gezellig samenzijn vind plaats in onze mooie huiskamer voorzien van airco.

 
High-Tea in de Develhof High-Tea in de Develhof


3 maal per jaar organiseren we voor gemeenteleden die de leeftijd van 75 jaar of ouder hebben bereikt een High - Tea.

Deze bijeenkomsten zijn ook bedoeld om elkaar op een ongedwongen manier te ontmoeten, en gezellig met elkaar van gedachten te wisselen.

Onder het genot van een kopje koffie of thee, warme en koude hapjes is het een fijn samen zijn.

Alle jarigen ontvangen persoonlijk een uitnodiging per email of via de post.

 
Breiclub Breiclub
Wij gaan breien voor minima en vluchtelingen. Wij zijn op zoek naar breisters of haaksters die op dinsdagmorgen om 9.30 – 11.00 uur mee willen doen in ‘t Klankbord aan de Klarinetsingel 3. Ook zijn wij op zoek naar wol en katoen, speciaal sokkenwol. Wij hopen u te mogen begroeten.

Willy Bakker-van Twist, tel. 06 16 55 99 12

 
 
'Open Burcht' 'Open Burcht'
Iedere woensdagmorgen bent u allemaal weer van harte welkom in de Develhof voor een gezellig samenzijn met een kopje koffie en/of thee en een praatje.

We beginnen om 10.00 uur en eindigen om 12.00 uur. Tot ziens.


Met vriendelijke groet, Willemien Branger


 

 

 
Wandelclub Develhof Wandelclub Develhof

Wij lopen nu al 4 jaar. Een groot succes. Mensen van alle kerken uit Zwijndrecht lopen regelmatig mee. We lopen een uur, ongeveer 5 kilometer. Regent het, dan gaat het wandelen niet door. Aanmelden hoeft niet. Start elke woensdag om 19.00 uur vanaf de Develhof.

Willy Bakker-van Twist
 
Hulp voor de kerktuin gevraagd... Hulp voor de kerktuin gevraagd...

Na onze eerste oproep in het kerkblad van 18 juli en op deze site (zie hieronder) is de telefoon van onze coördinator, Henk Kaijim helaas geen enkele keer overgegaan. Ca. 1,5 uur per week op maandagmorgen moet toch wel op te brengen zijn voor onze kerk? Lekker buiten. Beweging, een goed gesprek tijdens de koffie en dito gevoel na afloop, zullen uw deel zijn!
Bel Henk a.u.b op, tel. 612 02 44.

N.B. Onze leeftijden zijn bij de kerkrentmeesters bekend.
 

Eerdere oproep:
Het heeft u vast als bezoeker of voorbijganger al eens verbaasd en zich daarbij afgevraagd wie de ‘HOF’ van onze Develhof  zo goed verzorgt? Heggen strak gesnoeid, vuurdoornblokken mooi vierkant, onkruid binnen de acceptatiegrens, in bloei staande violen in de vakken bewaterd, waterloten uit de bloesembomen, de hortensia’s en lauriervakken aan de achterzijde gesnoeid en in de zomer, als deze hun fraaie bloemen tonen, van water te voorzien. In de herfst worden de bladeren zoveel mogelijk verzameld met heel wat gezamenlijke inspanning enz. Allemaal te doen zonder specifieke tuinopleiding.

Dit wordt sinds jaar en dag vanaf 2002 op vaste vrijwillige basis op maandagochtend v.a. 09.30 uur gedurende hooguit 2 uurtjes, verzorgd door een GROENGROEP. Een aantal van onze gemeenteleden zijn er al oud mee geworden en nu in ruste of helaas niet meer onder ons. Naast het ‘handen uit de mouwen’ hebben we aan de koffietafel interessante ontmoetingen, gesprekken, een lach en een traan.

Onze zorg van nu is echter dat de continuïteit van deze sociale groep onder druk staat. Kan de Groep blijven bestaan? De leeftijden van de blijvers lopen inmiddels al aardig naar die van de zeer sterken, belemmeringen dienen zich aan. Verheugend en verfrissend is wel dat het vrouwelijk element ook vertegenwoordigd is. Helaas moet er de laatste jaren altijd maar weer gesmeekt worden om iets in of voor de kerk te doen. Iedereen die benaderd wordt, heeft altijd wel zo zijn of haar reden klaar om niet in te haken.

Laat ons eens versteld staan als het u belieft? Het zal zeker bevallen. Dankbaar werk en het past in het bewegingsplan. Dank alvast voor elke navraag, aanmelding en toekomstige participatie.

Voor informatie / aanmelden:  Hendrik  Kaijim, tel. 612 02 44.

 
Vorming & Toerusting 2022/2023 Vorming & Toerusting 2022/2023

Zie de website van Vorming & Toerusting voor het programma.
 

Wij hopen dat wij u bij een of meer bijeenkomsten mogen ontmoeten.

De leden van de taakgroep