Gegevens Bestuur Diaconie & Algemene informatie Gegevens Bestuur Diaconie & Algemene informatie

Gegevens Bestuur Diaconie

Voorzitter Wout Nugteren
Secretaris Piet Visser
Penningmeester    Marijke Opmeer-Bakker
e-mail adres
   
Bankrekening NL55INGB0000193127
t.n.v. diaconie Geref. Kerk
Zwijndrecht-Groote Lindt

 

lees meer »
 
Paasdoosjes 2020 Paasdoosjes 2020
De opbrengst van de Paasdoosjes is dit jaar voor het Diaconaal Aandachtscentrum in Dordrecht.

Het Aandachtscentrum in Dordrecht staat op de Singel vlakbij de Johan de Wittstraat. Daar kunnen mensen terecht voor een kop koffie, een praatje, wat lezen en andere activiteiten.

Al meer dan 25 jaar biedt het Aandachtscentrum een veilige en stabiele plaats voor veel mensen om regelmatig te komen. Aandacht is zo belangrijk voor mensen en veel mensen die er komen, hebben vaak te weinig aandacht gekregen. Er is ruimte voor een gesprek, voor te luisteren en aandacht voor elkaar.


Meer dan 30 vrijwilligers zijn dan ook daar actief om de mensen van koffie te voorzien, om aandacht te geven en om die openheid te geven die nodig is. Alles los van eigen overtuiging en je eigen verhaal. Dat is een gunst en vergt zorgvuldigheid en een blijvende beweging naar elkaar toe.

Graag willen wij daarom met deze actie wat meer doen voor het Aandachtscentrum. De opbrengst zal dan ook gebruikt worden om iets meer te doen dan altijd. Zoals een van de bezoekers zei: Iets doen wat voor anderen normaal is, zoals een keer naar het strand of wandelen of naar Diergaarde Blijdorp.

De paasdoosjes zijn weer op 1 maart, de eerste zondag van de lijdenstijd, uitgereikt. Er zal ook in de lijdenstijd meer informatie gegeven worden. Doet u ook dit jaar weer mee?

Namens het College van diakenen, Aart van Joolingen
 
 
Voorkomen is beter dan schuldhulpverlening Voorkomen is beter dan schuldhulpverlening
Momenteel hebben ruim 800.000 huishoudens financiële problemen. Misschien wel uw buurman of een familielid. Schaamte of onmacht verhindert mensen erover te praten. www.eerstehulpbijschulden.nl helpt u de signalen te herkennen en hoe u kunt helpen. Dat is beslist niet door geld te geven. Maar goede tijdige hulp voorkomt escalatie van de problemen en een persoonlijk drama. Begin met de postcodecheck en u ziet direct hoe hoog het risico op schulden is in uw eigen buurt.

www.eerstehulpbijschulden.nl is een website van SchuldHulpMaatje en financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
 
Diakonie project: Noble House Nepal

Diakonie project: Noble House Nepal

Noble House Nepal is een Nederlandse stichting die kansarme kinderen in Nepal een toekomst wil bieden.

De diakonie van De Develhof steunt deze stichting.Wilt u meehelpen en bijdragen aan de toekomst van de meisjes? Of wilt u meer weten over dit project? Neemt u dan alstublieft contact op met onze diaconie. 

Klik op 'lees meer' hieronder voor meer informatie

lees meer »
 
Develhof steunt HIP Develhof steunt HIP


Ook vanuit de Develhof werken we mee aan de hulp die stichting HIP organiseert. Kijk op www.stichtinghip.nl voor meer informatie. Binnen onze kerk is Joop Enter de contactpersoon voor HIP.