maandag 5 oktober 2020

V&T - Bijbelstudies Islam

Datum: 
 maandag 5 oktober 2020
Tijdstip: 
 20:30  - 0,916666667
Locatie: 
 Bethelkerk

Inleider: ds Kafoe

Maximaal 10 deelnemers

Iedereen heeft zo zijn gedachten over de islam. Is de islam nu een bedreiging voor Nederland, of juist een verrijking van de samenleving? Staan christenen en moslims in een seculiere wereld zij aan zij, of tegenover elkaar?

We blijven vaak steken in onze gedachten, maar heeft de Bijbel ons ook iets te zeggen? Prof. Bernhard Reitsma (bijzonder hoogleraar ?Kerk in de context van de islam? aan de VU) schreef een bijbelstudie-uitgave onder de titel ?Geen God dan de Here?. Het boekje wil christenen inspireren om met Jezus? ogen naar moslims te kijken en wil christenen stimuleren om na te denken over hun roeping in een multireligieuze wereld.

In acht avonden gaan we dit boekje met elkaar doorwerken. Elke avond zal er aan de hand van een bijbelgedeelte ??n aspect van het samenleven met moslims aan de orde gesteld worden. Het boekje bevat ook een aantal gespreksvragen om verder met elkaar over door te praten.

Voor verdere info en aanmelden zie de website van Vorming & Toerusting
 

Corona

In verband met de door de overheid getroffen maatregelen betreffende het besmettingsgevaar en de afstand van 1,5 m. zal een beperkt aantal mensen de activiteiten kunnen bijwonen. Mogelijk zullen er ook activiteiten niet doorgaan. Kijkt u vooraf op de website van Vorming & Toerusting en indien nodig geef u van tevoren op.

 

 

terug