Studiereis Studiereis

Dinsdag 11 juni hoop ik met 24 andere predikanten en voorgangers een 10-daagse studiereis naar Israël te ondernemen. Het doel van deze studiereis is het ontmoeten van Israël, met andere woorden: kennismaken met het volk, land en het leven in het land. Iets proeven van de omgang van de God van Israël met Zijn volk, zoals Israël die ervaart.

De reis zal in het teken staan van studie en ontmoeting. Zo staan lezingen op het programma van: dr. Faydra Shapiro van het Galilee center for Jewish-Christian Relations, zullen we gezamenlijk de sabbat vieren met rabbijn Chaim Eisen en Benjamin Philip, hebben wij een ontmoeting met ds. Saleem Shalash in Nazareth en Jochanan Visser van Missing Peace  en bezoeken wij Aish Hatorah (orthodox-Joods studiecentrum in de Joodse Wijk van de Oude Stad). Verder ontmoeten wij Kfar Chabad, die ons zal leren over het chassidisme, spreken wij met Messiasbelijdende Joden (Seth Haim Ben Haim) en nemen we een kijkje bij First Home in the Homeland: de opvangplaats voor nieuwe immigranten.
Kortom een leerzaam en intensief programma. De reis wordt georganiseerd door Christenen voor Israël uit Nijkerk.

Zoals gebruikelijk bij mijn afwezigheid kan in dringende gevallen een beroep gedaan worden op één van mijn collega’s. Neemt u daarvoor contact op met onze voorzitter, mw. M. van der Net (voorzitter@develhof.nl / 06 30 90 99 23) of onze scriba, dhr. R. Slotema (scriba@develhof.nl / 06 45 58 26 58).

 

terug