Inzameling voedselbank Inzameling voedselbank

Inzameling ten behoeve van de Voedselbank Zwijndrecht


De Voedselbank Zwijndrecht deelt elke week zo’n 130 voedselpakketten uit die verdeeld worden over ongeveer 100 gezinnen. Er is nagegaan dat er 350 personen, waarvan de helft een leeftijd heeft van onder de 18 jaar, van deze pakketten gebruik maken. Dit geeft aan hoe groot de behoefte is aan deze voedselpakketten. De basisinhoud van deze pakketten wordt samengesteld en gehaald uit het distributiecentrum in Rotterdam. Hoewel deze pakketten redelijk goed zijn samengesteld, met name op het gebied van verse producten, behoeven ze nog wel aanvulling voor wat betreft langhoudbare producten. Daarom probeert Voedselbank Zwijndrecht de pakketten wekelijks aan te vullen met producten uit de regio en via inzamelingen door de kerken.

De Develhof is gevraagd om in de maand september een inzamelingsactie te organiseren. In het verleden heeft u geweldig geholpen om de pakketten voor mensen, die van de Voedselbank gebruik maken, aan te vullen. Mogen wij ook dit jaar weer een beroep doen op uw vrijgevigheid om, ieder naar zijn of haar mogelijkheid, iets van uw bezit te delen met mensen die zonder uw hulp wel erg in het nauw dreigen te komen?

Dit jaar is door de Voedselbank gevraagd om houdbare producten voor het avondeten in te zamelen. Dat zijn artikelen zoals aardappelpuree, soep, rijst, macaroni, spaghetti, mix voor pasta en/of voor nasi en blikken of potten met groenten. Maar ook andere houdbare producten zijn van harte welkom evenals geldelijke bijdragen. Voor het inzamelen van producten en geldelijke bijdragen staat er in de hal van de Develhof een tafel gereed.

De inzameling gaat van start op zondag 9 september en op zondag 16 september wordt de actie beëindigd. Op beide zondagen kunt u voorafgaand aan de kerkdienst uw bijdrage in de hal van de Develhof deponeren. Maar ook in de tussenliggende week kunt u uw bijdrage in de Develhof afleveren en wel op:
  • Maandag 10 september van 09.00-11.00 uur en van 19.45-21.00 uur.
  • Dinsdag 11 september van 19.15-20.30 uur.
  • Woensdag 12 september van 19.30-20.30 uur.
  • Donderdag 13 september van 08.30-11.30 uur.

Bij voorbaat heel hartelijk bedankt voor uw medewerking en inzet.

Namens uw diaconie, Arrie den Hoed.
terug