dinsdag 26 november 2019

V&T: Geloof en verstand - gespreksgroep

Datum: 
 dinsdag 26 november 2019
Tijdstip: 
 20:30  - 22:00
Locatie: 
 Bethelkerk

Plaats: Bethelkerk, Rotterdamseweg 73

Maandagavond 14 oktober

Dinsdagavond 26 november, 21 januari, 4 februari, 17 maart en 14 april

Maandagavond 25 mei

Dinsdagavond 23 juni (afsluiting)

Tijd: 20.30 - 22.00 uur

Begeleiding en opgave:

ds. Steven Kafoe, tel. 06 30302026, email dskafoe@gkzwijndrecht.nl

 

Tim Keller, voorganger in een gemeente met veel milennials in New York, hield jarenlang een lijstje bij met de meest geuite twijfels die sceptici meebrachten naar zijn kerk. Hij schreef er een boek over, In alle redelijkheid. Met veel kennis van zaken, en voorbeelden uit muziek, films en literatuur bespreekt hij de meest geuite twijfels bij het christelijk geloof.

Dit boek willen we met elkaar bespreken in een aantal avonden. Ook kijken we gedeeltes van de bijbehorende DVD.

 

We praten tijdens een aantal avonden met elkaar door over rationele argumenten voor en tegen het christelijk geloof. Afgelopen seizoen ging het bijvoorbeeld over het probleem van het lijden, de betrouwbaarheid van de opstanding, en hebben we uitvoerig stilgestaan bij argumenten voor het bewijs van Gods bestaan, en redenen die mensen aandragen om niet in God te geloven. Er is volop ruimte om je eigen vragen en twijfels in te brengen in het gesprek.

 

Voorkennis is niet nodig. De avonden zijn relatief los van elkaar te bezoeken, het is handig om in ieder geval de eerste avond bij te wonen. Dan zal ook de verdere inhoudsopgave van het programma worden bepaald.

Enige interesse in de doordenking van ons geloof is wel noodzakelijk. Van de avonden verschijnen hand-outs, die na elke avond op papier en via mail worden verspreid.

terug