Paasdoosjes 2020 Paasdoosjes 2020
De opbrengst van de Paasdoosjes is dit jaar voor het Diaconaal Aandachtscentrum in Dordrecht.

Het Aandachtscentrum in Dordrecht staat op de Singel vlakbij de Johan de Wittstraat. Daar kunnen mensen terecht voor een kop koffie, een praatje, wat lezen en andere activiteiten.

Al meer dan 25 jaar biedt het Aandachtscentrum een veilige en stabiele plaats voor veel mensen om regelmatig te komen. Aandacht is zo belangrijk voor mensen en veel mensen die er komen, hebben vaak te weinig aandacht gekregen. Er is ruimte voor een gesprek, voor te luisteren en aandacht voor elkaar.


Meer dan 30 vrijwilligers zijn dan ook daar actief om de mensen van koffie te voorzien, om aandacht te geven en om die openheid te geven die nodig is. Alles los van eigen overtuiging en je eigen verhaal. Dat is een gunst en vergt zorgvuldigheid en een blijvende beweging naar elkaar toe.

Graag willen wij daarom met deze actie wat meer doen voor het Aandachtscentrum. De opbrengst zal dan ook gebruikt worden om iets meer te doen dan altijd. Zoals een van de bezoekers zei: Iets doen wat voor anderen normaal is, zoals een keer naar het strand of wandelen of naar Diergaarde Blijdorp.

De paasdoosjes zijn weer op 1 maart, de eerste zondag van de lijdenstijd, uitgereikt. Er zal ook in de lijdenstijd meer informatie gegeven worden. Doet u ook dit jaar weer mee?

Namens het College van diakenen, Aart van Joolingen
 
terug