Stichting Noble Nouse Nepal Stichting Noble Nouse Nepal
Op zondag 29 december is de tweede collecte door de diaconie bestemd voor de Stichting Noble House Nepal. Deze stichting heeft als doel het bevorderen van daadwerkelijke verbetering van primaire levensbehoeften door het bieden van structurele hulp aan de allerarmste gezinnen, in het bijzonder het stimuleren en aanbieden van onderwijs, huisvesting en/of medische zorg aan kansarme kinderen.

Vanuit onze gemeente is familie M. van Linschoten daar zeer bij betrokken. Rien sr. liet ons weten dat zijn zoon Rien jr. afgelopen jaar nog naar Nepal is geweest en daarvan heeft hij het volgende verslag gemaakt:

“Na een lange reis en overstap in Istanboel kwamen Sander en ik in de morgen aan op het vliegveld van Kathmandu. De volgende dag zijn we afgereisd naar het huis op de berg, Noble cottage. Na drie uur over de slechtste weg die we ooit gezien hebben kwamen we aan bij het weeshuis. Toen de kinderen door hadden dat wij er waren werden ze heel enthousiast. Veel van de kinderen herkenden me nog en toverden een prachtige glimlach op hun gezicht. Het was hartverwarmend om met hen de foto's op mijn telefoon te bekijken die wij (papa en ik) van ze hadden gemaakt toen we ze twee jaar geleden meenamen op schoolreisje. Na het huis te hebben geïnspecteerd op onderhoud zijn we naar de slaapzalen gegaan. Dit zag er allemaal prima uit. In het schoollokaal hebben we de schriftjes ingezien en de agenda's bekeken. Hieruit bleek duidelijk dat de kinderen fatsoenlijk onderwijs krijgen. Er waren drie nieuwe kinderen bij. Dat was snel duidelijk want deze kinderen waren heel schuchter en verlegen. Kechap vertelde dat deze kinderen waren gered uit een sfeer van huiselijk geweld en dat ze een beetje bang van ons waren. De leiding heeft ons verzekerd dat ze deze kinderen extra aandacht en liefde zullen geven. We hebben daarna uiteraard snoepjes uitgedeeld en met de kinderen gezongen en gespeeld. Daarna voldaan terug gegaan naar Kathmandu waar we de volgende dag nog naar het Spinal Injury Hospital zijn geweest en het Memorial Hospital”.

Met de opbrengst van deze collecte wil de diaconie de kinderen in Noble House Nepal steun bieden in hun bestaan. Helpt u mee?

Uw diakenen
 
terug