Palmzondag - Palmpasenstokken Palmzondag - Palmpasenstokken
Aanstaande zondag 5 april is het Palmzondag. We zullen dan stilstaan bij de intocht van Jezus in Jeruzalem. Normaal gesproken worden dan door de kinderen palmpasenstokken gemaakt. Helaas kan dat nu niet in de kerk. Nu heb ik ouders gevraagd om samen met hun kinderen thuis een palmpasenstok te maken en om daar een foto van op te sturen. Als dat lukt dan zien wij het resultaat op Palmzondag. Wat er allemaal op de stok kan komen heeft symbolische betekenis.

 
Hieronder staat de symboliek weergegeven van de palmpasenstok
   Het kruis staat symbool voor het kruis waarop Jezus stierf (Goede Vrijdag).
     
  Het buxustakje staat symbool voor de intocht in Jeruzalem (Palmzondag). Jezus werd met palmtakken bejubeld door de mensen.
     
  De haan van brood staat voor het breken en verdelen door Jezus van het brood bij het laatste Avondmaal (Witte donderdag) De haan symboliseert de haan die kraaide, nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende.
     
  De twaalf eieren staan symbool voor nieuw leven (Paaszondag). Het aantal van twaalf stuks staat symbool voor de twaalf apostelen, de twaalf volgelingen die het dichtst bij Jezus stonden. Zo ook de twaalf pinda’s.
     
  Het doosje rozijnen staat voor de dertig zilverlingen waarvoor Judas Jezus verried.
     
  Tot slot de mandarijnen. Vlak voor de dood van Jezus aan het kruis, werden er nog sponzen aan zijn lippen gebracht door de soldaten. Deze waren gedrenkt in water en azijn.

Zo vertelt de palmpasenstok het lijdensverhaal van Jezus.

We hopen dat veel kinderen met hun ouders zo’n palmpasentak kunnen maken en die op de foto kunnen zetten, dan zijn we zo toch nog met elkaar verbonden met Palmpasen.
 
 
Alle activiteiten tot 1 juni geannuleerd Alle activiteiten tot 1 juni geannuleerd
Alle activiteiten zijn ivm met het Coronavirus geannuleerd.
Dit geldt voorlopig tot 1 juni aanstaande.

Voor verdere informatie klik op onderstaande knop.


 
Vorming & Toerusting Vorming & Toerusting

Let op: In verband met de Corona maatregelen gaan de meeste activititeiten voorlopig (t/m 1 juni) niet door!Het programma 2019/2020 van de taakgroep 'Vorming en Toerusting' is beschikbaar! 

Vanaf begin september tot half juli 2020 kunt u bijna elke week een activiteit bijwonen. Een breed programma dat velen zal interesseren.

Er is een groot aanbod van lezingen over kerk en maatschappij en over allerlei facetten van het christendom, inclusief een uitgebreide cursus betreffende het christelijk geloof. Daarnaast zijn er ook weer diverse muziekavonden, die elk jaar door meer mensen ontdekt en gewaardeerd worden.

Naast de bijeenkomsten die door Vorming & Toerusting zijn geïnitieerd, zijn er in het programma ook activiteiten opgenomen die de moeite waard zijn om onder uw aandacht te brengen maar die door anderen georganiseerd worden.

De bijeenkomsten zijn voor iedereen. Of u wel of geen lid bent van een kerk of parochie maakt niet uit. Aan de bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden, tenzij anders vermeld. Twintig minuten voor aanvang staan koffie en thee voor u klaar.

Wij hopen dat wij u bij een of meer bijeenkomsten mogen ontmoeten.

Namens de leden van de taakgroep,

Wim Sandee, voorzitter

Klik hier voor het volledige programma 2019/2020.