V&T: Engelse kerkliederen in onze moedertaal V&T: Engelse kerkliederen in onze moedertaal
Wij nodigen u van harte uit voor een avond over de Engelse kerkliederen in onze moedertaal op 30 mei om 20.00 uur in de Develhof, Laan van Nederhoven 21.

Wie kent het niet, de prachtige Engelse koorzang met hoge jongenssopranen, die vooral in de Kersttijd van zich laat horen. De Engelse kerkmuziek kent naast deze kathedrale traditie met getrainde koren ook de ‘parish church tradition’ ofwel de gemeentezang in de plaatselijke kerken. Daar gaan we deze avond mee aan de slag.

De Anglicaanse gemeenten zingen hooggestemd: ze maken bij het zingen gebruik van de hele kerkruimte, ze staan vaak bij het zingen zodat hun hele lijf als zanginstrument werkt, en zingen vooral de lof van God.

Dichter-dominee Sytze de Vries schreef warme, sterke vertalingen en nieuwe Nederlandse teksten op de eenvoudige, bekende en minder vaak gezongen melodieën die pakken. De kracht van de Engelse melodie gecombineerd met poëzie in onze moedertaal nodigt uit tot vreugdevol en hooggestemd zingen. Een aantal van deze liederen staan in het Nieuwe Liedboek (2013). In de twee delen van  ‘Het Liefste Lied van Overzee’ zijn er nog meer gebundeld. Tijdens deze avond wordt gezongen door Jeanita van Eijsden en de aanwezigen worden van harte uitgenodigd mee te zingen.

Theologische verdieping: ds Wim van der Schee en Illa Lommers
Begeleiding van de zang op orgel: Illa Lommers
Begeleiding van de zang op piano: Niels Martin
Zang: Jeanita van Eijsden
 
Breiclub Breiclub
Wij gaan breien voor minima en vluchtelingen. Wij zijn op zoek naar breisters of haaksters die op dinsdagmorgen om 9.30 – 11.00 uur mee willen doen in ‘t Klankbord aan de Klarinetsingel 3. Ook zijn wij op zoek naar wol en katoen, speciaal sokkenwol. Wij hopen u te mogen begroeten.

Willy Bakker-van Twist, tel. 06 16 55 99 12

 
 
'Open Burcht' 'Open Burcht'
De eerstvolgende ‘Open Burcht’ begint weer na de vakantie op dinsdag 6 september 2022

Willemien Branger
 

 

 
Wandelclub Develhof Wandelclub Develhof

Wij lopen nu al 4 jaar. Een groot succes. Mensen van alle kerken uit Zwijndrecht lopen regelmatig mee. We lopen een uur, ongeveer 5 kilometer. Regent het, dan gaat het wandelen niet door. Aanmelden hoeft niet. Start elke woensdag om 19.00 uur vanaf de Develhof.

Willy Bakker-van Twist
 
Hulp voor de kerktuin gevraagd... Hulp voor de kerktuin gevraagd...

Na onze eerste oproep in het kerkblad van 18 juli en op deze site (zie hieronder) is de telefoon van onze coördinator, Henk Kaijim helaas geen enkele keer overgegaan. Ca. 1,5 uur per week op maandagmorgen moet toch wel op te brengen zijn voor onze kerk? Lekker buiten. Beweging, een goed gesprek tijdens de koffie en dito gevoel na afloop, zullen uw deel zijn!
Bel Henk a.u.b op, tel. 612 02 44.

N.B. Onze leeftijden zijn bij de kerkrentmeesters bekend.
 

Eerdere oproep:
Het heeft u vast als bezoeker of voorbijganger al eens verbaasd en zich daarbij afgevraagd wie de ‘HOF’ van onze Develhof  zo goed verzorgt? Heggen strak gesnoeid, vuurdoornblokken mooi vierkant, onkruid binnen de acceptatiegrens, in bloei staande violen in de vakken bewaterd, waterloten uit de bloesembomen, de hortensia’s en lauriervakken aan de achterzijde gesnoeid en in de zomer, als deze hun fraaie bloemen tonen, van water te voorzien. In de herfst worden de bladeren zoveel mogelijk verzameld met heel wat gezamenlijke inspanning enz. Allemaal te doen zonder specifieke tuinopleiding.

Dit wordt sinds jaar en dag vanaf 2002 op vaste vrijwillige basis op maandagochtend v.a. 09.30 uur gedurende hooguit 2 uurtjes, verzorgd door een GROENGROEP. Een aantal van onze gemeenteleden zijn er al oud mee geworden en nu in ruste of helaas niet meer onder ons. Naast het ‘handen uit de mouwen’ hebben we aan de koffietafel interessante ontmoetingen, gesprekken, een lach en een traan.

Onze zorg van nu is echter dat de continuïteit van deze sociale groep onder druk staat. Kan de Groep blijven bestaan? De leeftijden van de blijvers lopen inmiddels al aardig naar die van de zeer sterken, belemmeringen dienen zich aan. Verheugend en verfrissend is wel dat het vrouwelijk element ook vertegenwoordigd is. Helaas moet er de laatste jaren altijd maar weer gesmeekt worden om iets in of voor de kerk te doen. Iedereen die benaderd wordt, heeft altijd wel zo zijn of haar reden klaar om niet in te haken.

Laat ons eens versteld staan als het u belieft? Het zal zeker bevallen. Dankbaar werk en het past in het bewegingsplan. Dank alvast voor elke navraag, aanmelding en toekomstige participatie.

Voor informatie / aanmelden:  Hendrik  Kaijim, tel. 612 02 44.

 
Vorming & Toerusting 2021/2022 Vorming & Toerusting 2021/2022

Met het vervallen van de Coronamaatregelen is ook 'Vorming en Toerusting' weer gestart. Zie de website van Vorming & Toerusting voor het programma.
 

Wij hopen dat wij u bij een of meer bijeenkomsten mogen ontmoeten.

De leden van de taakgroep