Rond de Erediensten Rond de Erediensten

Zondag 26 januari gaat niet ds. Faber van der Meulen voor (vanwege een knieoperatie) maar mw. proponent Corine Zonnenberg. Zie op deze pagina meer over haar. Ik beveel deze dienst van harte aan bij (jonge) gezinnen. Zelf hoop ik deze zondag voor te gaan in de Ontmoetingskerk in Dordrecht.

Een week later, zondag 2 februari, hopen we weer met elkaar het Heilig Avondmaal te mogen vieren. We zullen dan stil staan bij de zaligsprekingen uit Matteüs 5.

Zondag 9 februari hoopt mijn vrouw proponent Anja Matser-Verhoeven weer bij ons voor te gaan

ds. Eric Matser

 
V&T: Een stap verder met het nieuwe liedboek V&T: Een stap verder met het nieuwe liedboek
Zeven jaar zingen uit het Nieuwe Liedboek hebben ons oude en nieuwe liederen opgeleverd. Hoeveel zouden we er nu regelmatig gebruiken uit deze schat van 1016 liederen uit alle tijden en vele tradities? Is dat genoeg om ons geloof te uiten, onze gevoelens onder woorden te brengen, God lof te zingen of te bidden op toon? Er staan veel liederen in met prachtige teksten en mooie melodieën die bovendien prima zingbaar zijn.

Illa Lommers-Wolters, hoofdorganiste van de Develhof, nodigt ons uit een avond zingend op stap te gaan in het Nieuwe Liedboek om zo nog meer liederen te leren kennen, samen met Leo Lommers op piano. De avond wordt gehouden in de Develhof op donderdag 30 januari vanaf 20.00 uur. Dit is een avond in het kader van het Programma Vorming & Toerusting.
 
 
De Strijktafel De Strijktafel
Dinsdag 21 januari hopen wij weer van start te gaan met ‘De ‘Strijktafel’.De violgende zal dan op 4 februari zijn.

Voor wie het nog niet weet: onder deze naam ‘De Strijktafel’ komen wij op dinsdagmorgen bij elkaar om samen te praten over wat er op dat moment speelt. Dat kan een onderwerp zijn uit de actualiteit of iets wat één van de deelnemers heeft meegemaakt: een positieve of negatieve ervaring. Ook theologische onderwerpen kunnen langskomen, maar het blijft altijd luchtig en laagdrempelig. Tijdens deze bijeenkomsten geen bijbelstudies, maar delen wat er leeft onder elkaar.

U bent van harte welkom om (weer) deel te nemen aan deze gesprekken. En…tijdens de koffiepauze (ca. 10.30 uur) wordt er altijd iets lekkers geserveerd. Wij verwelkomen u graag en neem gerust bekenden mee!

Met vriendelijke groeten,

ds. Eric Matser
 
 
Het Geklank Des Konings zoekt oud-leden Het Geklank Des Konings zoekt oud-leden


Christelijke harmonievereniging Het Geklank des Konings (H.G.D.K.) werd in 1920 (100 jaar geleden) vanuit de Christelijke jongelingsvereniging o.l.v. ds. Vonkenberg opgericht en viert dit jaar haar 100-jarig bestaan.

Graag komt H.G.D.K. in het kader van dit jubileum in contact met oud-leden.
We ontvangen uw gegevens graag op .

Graag tot ziens!

Leonie Reijm-Tempelaar
 
 
Vorming & Toerusting 2020 Vorming & Toerusting 2020
Het programma 2019/2020 van de taakgroep 'Vorming en Toerusting' is beschikbaar!

Klik op het V&T logo om naar het programma te gaan op de 'Vorming en Toerusting' site.
 
 
Vacature functie administrateur Vacature functie administrateur
Na een zeer verdrietige situatie door het plotseling overlijden van onze zeer ervaren administrateur de heer Peter Rozendaal, zijn wij binnen het College van Kerkrentmeesters in overleg om een geschikte persoon te vinden die de functie van administrateur zou willen gaan vervullen. Gezien de voortgang in de administratieve werkzaamheden is het van belang om op korte termijn een geschikte persoon toe te voegen aan ons college. Graag vernemen wij van onze gemeenteleden wie de functie van administrateur zou willen gaan vervullen. Bij een positieve interesse kunt u zich aanmelden bij onze penningmeester Jaap Bakker of voorzitter Cees van Breugel.

College van Kerkrentmeesters
 
Verslag Israëlreis Verslag Israëlreis


Dinsdag 11 juni 2019 vertrokken 25 predikanten naar Israël. Via onderstaande links kunt u het reisverslag te lezen. Het geheel is in drie delen opgesplitst:
Deel 1: De eerste dagen 
Deel 2: Jeruzalem
Deel 3: Slot

ds. Eric Matser