Rond de Erediensten Rond de Erediensten


Zondag 8 augustus hoopt ds H.E Faber-van der Meulen weer bij ons voor te gaan.


Zondag 15 augustus gaat proponent J.W. van der Straten uit Amersfoort voor.
Zondag 22 augustus gaat proponent M. Lock, Giessenburg voor.
Zondag 29 augustus hoop ik zelf weer voor te mogen gaan na onze vakantie


Klik op lees meer om meer informatie te lezen over de hierboven aangegeven diensten.
 

Bijwonen dienst

We mogen voorlopig weer met met maximaal 70 mensen te kerke.
Om de kerkdiensten bij te wonen verzoek ik u, ivm de Coronamaatregelen, u vooraf aan te melden. 

Klik hier voor aanmelden om een kerkdienst bij te wonen

 

Online volgen

Klik hier voor de eerstvolgende online kerkdienst


Voor verdere informatie klik op Lees meer

ds. Eric Matser 

lees meer »
 
Snelmenu Snelmenu
Om direct naar een item te gaan kunt u ook klikken op een van onderstaande links:
 
Dominee op vakantie Dominee op vakantie
Vakantie: 29 juli t/m 23 augustus

De vakantietijd is weer aangebroken. Dit jaar misschien ook weer anders dan normaal. Voor sommigen een paar dagen weg in eigen land, voor anderen toch een camping opzoeken in Frankrijk? Of misschien blijft u lekker thuis? Heel veel plezier alvast, geniet ervan! Of u nu weggaat of thuis blijft: rust wat uit. In Prediker staat zelfs dat ‘een beetje rust beter is dan veel gezwoeg’. Als het allemaal door kan gaan (weer oplopende besmettingscijfers) hopen mijn vrouw Anja en ik samen met onze klein- en pleegzoon Ezmir, van donderdag 29 juli t/m maandag 23 augustus, op vakantie te zijn. We gaan weer naar ons favoriete vakantieland Italië, nu wat zuidelijker dan vorig jaar, De Marken, Le Marche in het Italiaans.

Zoals gebruikelijk kunt u in die periode indien nodig een beroep doen op één van mijn collega’s. Neem in dat geval contact op met of de voorzitter, mw. M. van der Net (voorzitter@develhof.nl / 06 30 90 99 23) of onze scriba, dhr. R. Slotema (scriba@develhof.nl / 06 45 58 26 58).

Of u nu weggaat of thuisblijft, ik wens u, ook namens Anja, een hele fijne vakantieperiode!

 
Groene oproep Groene oproep

Het heeft u vast als bezoeker of voorbijganger al eens verbaasd en zich daarbij afgevraagd wie de ‘HOF’ van onze Develhof  zo goed verzorgt? Heggen strak gesnoeid, vuurdoornblokken mooi vierkant, onkruid binnen de acceptatiegrens, in bloei staande violen in de vakken bewaterd, waterloten uit de bloesembomen, de hortensia’s en lauriervakken aan de achterzijde gesnoeid en in de zomer, als deze hun fraaie bloemen tonen, van water te voorzien. In de herfst worden de bladeren zoveel mogelijk verzameld met heel wat gezamenlijke inspanning enz. Allemaal te doen zonder specifieke tuinopleiding.

Dit wordt sinds jaar en dag vanaf 2002 op vaste vrijwillige basis op maandagochtend v.a. 09.30 uur gedurende hooguit 2 uurtjes, verzorgd door een GROENGROEP. Een aantal van onze gemeenteleden zijn er al oud mee geworden en nu in ruste of helaas niet meer onder ons. Naast het ‘handen uit de mouwen’ hebben we aan de koffietafel interessante ontmoetingen, gesprekken, een lach en een traan.

Onze zorg van nu is echter dat de continuïteit van deze sociale groep onder druk staat. Kan de Groep blijven bestaan? De leeftijden van de blijvers lopen inmiddels al aardig naar die van de zeer sterken, belemmeringen dienen zich aan. Verheugend en verfrissend is wel dat het vrouwelijk element ook vertegenwoordigd is. Helaas moet er de laatste jaren altijd maar weer gesmeekt worden om iets in of voor de kerk te doen. Iedereen die benaderd wordt, heeft altijd wel zo zijn of haar reden klaar om niet in te haken.

Laat ons eens versteld staan als het u belieft? Het zal zeker bevallen. Dankbaar werk en het past in het bewegingsplan. Dank alvast voor elke navraag, aanmelding en toekomstige participatie.

Voor informatie / aanmelden:  Hendrik  Kaijim, tel. 612 02 44.

 
We mogen weer meer! We mogen weer meer!


Meer mensen, maar nog wel aanmelden!

Vanaf zondag 4 juli kan in kerkdiensten 100% van de capaciteit aan vaste zitplaatsen gebruikt worden voor zover hierbij 1,5 meter afstand tussen de kerkgangers aangehouden wordt. Voor onze kerk, de Develhof, betekent deze versoepeling dat we weer iets meer gemeenteleden, namelijk 70 gemeenteleden kunnen ontvangen (inclusief kinderen en exclusief medewerkers). Vooralsnog blijft aanmelden via de telefoon (078 8442623) of email noodzakelijk (aanmeldenkerkdienst@develhof.nl) voor vrijdagavond 20:00 uur.
 

Binnenkomst

  • bij binnenkomst verplicht handen desinfecteren
  • 1,5 meter afstand houden blijven we ook doen
  • de mondkapjes zijn vanaf zondag 4 juni niet meer verplicht, uiteraard is iedereen vrij om ze nog wel of niet te dragen
 

Tijdens de dienst

  • Er mag de hele dienst meegezongen worden, ook het hardop meebidden van het Onze Vader mag wel weer!
  • Bij het verlaten van de kerkzaal blijven we de aanwijzingen van de koster volgen
 

Koffie drinken

En bij mooi weer mogen we weer buiten met elkaar koffie drinken. Het verzoek daarbij is wel om zodra u koffie heeft gelijk naar buiten te gaan met uw gesprekspartner(s) anders krijgen we alsnog een opstopping in de hal en dat is niet de bedoeling. We zijn met elkaar op de goede weg maar we moeten wel alert blijven met en voor elkaar want de corona is helaas nog niet weg.
 


 

 
Zomeropening 2021 Zomeropening 2021


De zomer is voor veel mensen een eenzame en stille tijd. Kinderen en andere familie gaan op vakantie en na de beperkingen van de coronapandemie die ook voor velen van ons al eenzaam was, willen wij ook deze zomer weer een zomeropening organiseren. We houden anderhalve meter afstand en bij mooi weer gaan we naar buiten.

Op woensdag 21 juli a.s. gaan we voor zes weken van start. Vanaf 14.00 uur is iedereen (jong en oud) van harte welkom. Om 15.30 uur sluiten we de boel.
Op woensdag 25 augustus zal de laatste zomeropening zijn. We drinken gezellig een kopje koffie of thee met iets lekkers en sluiten af met een glaasje sap.

We hopen op een grote opkomst. U komt toch ook? Tot ziens op 21 juli in de kerk.

Uw pastorale ouderlingen, Jacomien Verschoor, Annelies Bakker, Corrie Hekman

 
 
Hou deze datum vrij! Hou deze datum vrij!


SAVE THE DAY ……………


Binnenkort zullen de beperkingen die er waren vanwege de coronapandemie worden opgeheven. En dat geldt ook voor de kerkdiensten, het zingen enz. Dit willen wij natuurlijk niet zonder een feestelijk tintje voorbij laten gaan. Dus reserveer al- vast in uw agenda zondag 5 september, de start van het nieuwe seizoen. We maken er een hele mooie dienst van en daarna willen we een aantal hele leuke activiteiten doen. We zeggen nog niet wat, maar gezellig zal het zeker worden. Uw hulp zal ook zeker nodig zijn, maar daarover later meer. Wij hebben er in elk geval veel zin, hopelijk u ook.
Dus -  SAVE THE DAY - 5  september 2021


 
 
Bericht van het College van Kerkrentmeesters Bericht van het College van Kerkrentmeesters
Lees hier het volledige bericht van het College van Kerkrentmeesters over ventilatie, arico, CV en lekkend dak.

Nieuwsbrief CvK Juni 2021
 
Weer koffiedrinken na de dienst! Weer koffiedrinken na de dienst!

Als kerkenraad hebben wij besloten dat er bij goed weer, na afloop van de dienst buiten weer koffie gedronken kan worden. Wij merken dat er zo’n behoefte is om elkaar weer te spreken en dat wij gezien de goede ontwikkelingen rondom corona het aandurven om elkaar buiten weer te ontmoeten.

Uiteraard met de geldende richtlijnen! Het verzoek is daarom dat u zodra u koffie heeft gelijk naar buiten gaat met uw gesprekspartner(s), anders krijgen we alsnog een opstopping in de hal en dat is niet de bedoeling.
 
Breepleinkerk en de Orgelzolders (petitie) Breepleinkerk en de Orgelzolders (petitie)
Zoals u mogelijk in Trouw van afgelopen dinsdag 9 maart heeft kunnen lezen, zijn wij als bestuur van de SSOR, Stichting Schuilplaats Orgelzolders Rotterdam, druk doende om de Orgelzolders open te kunnen houden en er een museale functie aan te kunnen geven. Helaas heeft de vorige eigenaar de PGRZ, Protestantse Gemeente Rotterdam Zuid de kerk op 31 december ....
lees meer »
 
Lief en Leed (privacy) Lief en Leed (privacy)
Ik zit met een dilemma, wij zijn als gemeente van Jezus Christus geroepen om er voor elkaar te zijn, om ‘lief en leed’ met elkaar te delen. Alleen dan moet u wel op de hoogte gebracht worden van wat er speelt bij mensen.
 

lees meer »
 
Tweewekelijkse bericht van uw kerkenraad Tweewekelijkse bericht van uw kerkenraad

Dinsdag 12 januari hebben wij gehoord van het kabinet dat de lockdown nog langer gaat duren en mogelijk zelfs verscherpt wordt. Voor ons als kerkenraad een reden om weer te starten met ‘Gemeente Ontmoetingen’ nu in de vorm van een 2-wekelijkse nieuwsbrief. De laatste wekelijkse nieuwsbrief was in juni 2020 geweest.


Klik op de knop Lees meer om naar de nieuwsbrieven te gaan.
lees meer »
 
Laten we blijven omzien naar elkaar Laten we blijven omzien naar elkaar
Nu we maar met maximaal 30 gemeenteleden bij elkaar kunnen komen, is het gemis van onderling contact groot. Wat zou het leuk zijn als wij elkaar eens zouden bellen, een kaartje zouden sturen, een kopje thee of koffie bij elkaar zouden drinken of iemand zouden uitnodigen om de kerkdienst bij elkaar thuis te kijken. God heeft ons tenslotte aan elkaar gegeven als gemeente en juist in deze tijd is het belangrijker dan ooit om te zien naar elkaar.

 
Kerkdienst bijwonen? Kerkdienst bijwonen?
Voor de diensten naar de kerk komen of toch maar weer online kijken?

Vanaf zondag 11 oktober mogen we nog maar met maximaal 30 mensen (ipv de eerdere 70) bij elkaar te komen, exclusief medewerkers.

Dit betekent :

  • Iedere week aanmelden.
  • Er is GEEN lijst met vaste aanmeldingen meer.
  • Aanmelden voor vrijdagavond 18.00 uur.
  • U krijgt bericht of u die zondag aanwezig kunt zijn .
  • Kunt u toch niet aanwezig zijn? Meldt u weer af!


De kerkrentmeesters hebben samen met de kosters een heel gebruiksplan opgesteld zodat u met een gerust hart naar de kerk kunt komen, maar u moet wel van te voren opgeven dat u komt!

Ook afmelden!
Graag wel, als u na uw aanmelding toch niet blijkt te kunnen komen, u even afmelden, dan kunnen andere gemeenteleden op uw plaats komen!

Voor aan/afmelden en regels klik op onderstaande knop

lees meer »
 
Telefonisch spreekuur Telefonisch spreekuur

Elke maandag!

Als jullie predikant wil ik ook graag met u in contact blijven, daarom houd ik elke maandag tot de Kerst elke week op maandag van 14.00-16.00 uur telefonisch spreekuur.

 
lees meer »
 
Collectes / kerkelijke bijdragen Collectes / kerkelijke bijdragen
Wij willen u vragen om juist in deze periode uw betrokkenheid met de kerk en de wereld tot uiting te brengen in uw gaven. U kunt, naast de collecte in de kerk in de daarvoor bestemde vazen, ook blijven bijdragen door uw gaven over te maken op onderstaande rekeningnummers. Het hoeven geen grote bedragen te zijn. Wij zijn u daarvoor zeer erkentelijk.
 
Rekeningnummers
   
Kerk

 
NL33 INGB 0000 2073 94
ten name van
Geref. kerk Zwijndrecht-Groote Lindt
   
Diaconie   

   
NL55 INGB 0000 1931 27
ten name van
Diaconie Geref. kerk Zwijndrecht-Groote Lindt


 
Vorming & Toerusting 2020/2021 Vorming & Toerusting 2020/2021

Extra mededeling: In verband met de maatregelen van het RIVM gaan de cursussen en lezingen van Vorming & Toerusting tot eind december niet door. In januari 2021 wordt de de situatie opnieuw bekeken.


Het programma 2020/2021 van de taakgroep 'Vorming en Toerusting' is beschikbaar!

Klik op het V&T logo om naar het programma te gaan op de 'Vorming en Toerusting' site.
 

Corona

In verband met de door de overheid getroffen maatregelen betreffende het besmettingsgevaar en de afstand van 1,5 m. zal een beperkt aantal mensen de avonden kunnen bijwonen. Mogelijk zullen er ook avonden niet doorgaan. Kijkt u vooraf op de website van Vorming & Toerusting of geef u van tevoren op.

Wij hopen dat wij u bij een of meer bijeenkomsten mogen ontmoeten.

De leden van de taakgroep 
 
Verslag Israëlreis Verslag Israëlreis


Dinsdag 11 juni 2019 vertrokken 25 predikanten naar Israël. Via onderstaande links kunt u het reisverslag te lezen. Het geheel is in drie delen opgesplitst:
Deel 1: De eerste dagen 
Deel 2: Jeruzalem
Deel 3: Slot

ds. Eric Matser
 
Archief berichten Corona tijd Archief berichten Corona tijd
Er verschenen in de tijd van Corona veel berichten. Om de site overzichtelijk te houden hebben we de meeste eerder geplaatste berichten zoals de nieuwsbrieven (gemeente ontmoetingen) uit die tijd op een archief pagina gezet. Via dat archief kunt u deze berichten dan eenvoudig op uw gemak (nog eens) lezen door te klikken op de link van het betreffende bericht.

Klik op de knop hieronder om het archief te openen.


 
lees meer »