Rond de Erediensten Rond de Erediensten

Aanstaande zondag 31 januari hopen we weer met elkaar Heilig Avondmaal te vieren met opnieuw hooguit dertig mensen in de kerk en de overige gemeenteleden thuis. De mensen in de kerk blijven op hun plaats zitten en de predikant loopt met de dienstdoende diaken langs om brood en wijn uit te reiken. Het brood is van tevoren coronaproof klaargemaakt en ook de wijn wordt in kleine bekertjes uitgereikt. Op deze manier wordt het lopen in de kerk tot een minimum beperkt. Zij die thuis met ons verbonden zijn worden van harte uitgenodigd het Heilig Avondmaal ook mee te vieren door voor die tijd brood en wijn voor uzelf en degene die met u meevieren klaar te zetten. Misschien heeft het thuis Avondmaal vieren wel oudere papieren dan in de kerk. Immers in Handelingen 2 staat: ‘zij braken het brood bij elkaar thuis’. De meditatie zal ook worden gehouden over Marcus 1: 21-28 waar staat dat Jezus voor het eerst het woord nam in de synagoge van Kapernaüm. En alle aanwezigen stonden versteld over zijn leer. Wat was zijn geheim? Dat hopen we te ontdekken op deze zondag. Muzikale medewerking wordt verleend door Jan Moelker (orgel) en Diana Abspoel (hobo). Marijke Opmeer zingt weer voor ons.
 Zondag 7 februari gaat ds. Helene Perfors bij ons voor. Zij is koopvaardijpredikant in de haven van Rotterdam. Zelf hoop ik die zondag voor te gaan in de Ontmoetingskerk in Dordrecht.
 Zondag 14 februari hoopt ds. Erik Groeneveld weer bij ons voor te gaan. 
 

 


Kerkdienst nog steeds ook online

Maar ook al kunnen we weer naar de kerk, we zullen als Develhof op zondagmorgen ook de dienst gewoon blijven uitzenden. Deze uitzending start elke zondag-ochtend om 9:30. Dit zal rechtstreeks worden uitgezonden via de website ‘kerkdienstgemist.nl’, zie ook de link hier beneden. Daarna kunt dit via onze website op elk willekeurig moment terug kijken en -luisteren.

Klik hier voor de eerstvolgende online kerkdienst
 

Voorbeden

U kunt uw eventuele voorbeden opsturen naar mij (ds@develhof.nl) of naar een van de ouderlingen. 
 

Eerdere meditaties en diensten terugkijken?

Klik hier voor de eerdere online uitzendingen.

Klik op de pagina van kerkdienstgemist.nl op het plaatje van de dienst die u wilt zien en dan vervolgens op het groene cirkeltje met het witte driehoekje om het afspelen te starten.

Voor verdere informatie over hoe het mee- of terugkijken werkt kijkt u op de pagina Kerkdiensten > meekijken of terugkijken 


ds. Eric Matser 


 

 
Kerstactie Kerstactie
NOOIT TE LAAT!
Mocht u de Kerstactie van uw diaconie over het hoofd hebben gezien? Wees dan zo goed alsnog aan ons te denken a.u.b. We kunnen dan hiermee in heel 2021 pastorale aandacht aan ouderen en zieken verlenen. Binnenkort hoort u de totale opbrengst van ons.

Dank namens uw diaconie
 
 
Warm tijdens de kerkdienst! Warm tijdens de kerkdienst!
In deze coronatijd is de ventilatie in de kerk heel belangrijk. Daarom is het ventilatiesysteem van ons kerkgebouw nu duidelijk in kaart gebracht door het college van kerkrentmeesters samen met Joop Eijkenaar. Er zijn enkele aanpassingen aangebracht en daardoor is de ventilatie nu prima in orde.

Omdat het fris kan zijn in de kerk liggen er enkele fleecedekens die u kunt gebruiken tijdens de dienst. Na de dienst kunt u de fleecedeken over uw stoelleuning hangen. Het coronateam en de kosters zorgen ervoor dat u coronaproof de kerkdienst kunt bijwonen. Wij hopen dat het u geruststelt om de dienst bij wonen.

Namens de kerkenraad, Metha van der Net


 
 
Laten we blijven omzien naar elkaar Laten we blijven omzien naar elkaar
Nu we maar met maximaal 30 gemeenteleden bij elkaar kunnen komen, is het gemis van onderling contact groot. Wat zou het leuk zijn als wij elkaar eens zouden bellen, een kaartje zouden sturen, een kopje thee of koffie bij elkaar zouden drinken of iemand zouden uitnodigen om de kerkdienst bij elkaar thuis te kijken. God heeft ons tenslotte aan elkaar gegeven als gemeente en juist in deze tijd is het belangrijker dan ooit om te zien naar elkaar.


 
 
Kerkdienst bijwonen? Kerkdienst bijwonen?
Let op: Eerste Kerstdag valt dit jaar op een vrijdag, daarom willen we u vragen om voor woensdag 23 december (20:00 uur) op te geven welke dienst u wilt bijwonen. We gaan nog steeds uit van 30 personen exclusief medewerkers. Wij zullen tijdig laten weten of u de dienst kunt bijwonen.
 
Voor de diensten naar de kerk komen of toch maar weer online kijken?

Voor de kerken zijn de maatregelen op 5 oktober weer verder aangescherpt. Vanaf zondag 11 oktober mogen we nog maar met maximaal 30 mensen (ipv de eerdere 70) bij elkaar te komen, exclusief medewerkers.

Dit betekent :

  • Iedere week aanmelden.
  • Er is GEEN lijst met vaste aanmeldingen meer.
  • Aanmelden voor vrijdagavond 18.00 uur.
  • U krijgt bericht of u die zondag aanwezig kunt zijn .
  • Kunt u tochniet aanwezig zijn? Meldt u weer af!


De kerkrentmeesters hebben samen met de kosters een heel gebruiksplan opgesteld zodat u met een gerust hart naar de kerk kunt komen, maar u moet wel van te voren opgeven dat u komt!

Ook afmelden!
Graag wel, als u na uw aanmelding toch niet blijkt te kunnen komen, u even afmelden, dan kunnen andere gemeenteleden op uw plaats komen!

Voor aan/afmelden en regels klik op onderstaande knop

lees meer »
 
Telefonisch spreekuur (elke maandag) Telefonisch spreekuur (elke maandag)

Als jullie predikant wil ik ook graag met u in contact blijven, daarom houd ik elke maandag tot de Kerst elke week op maandag van 14.00-16.00 uur telefonisch spreekuur. U wordt dan van harte uitgenodigd om te bellen om uw verhaal kwijt te kunnen. Het hoeft niets bijzonders te zijn, maar als u gewoon even van u af wilt praten of even mijn stem wilt horen, bel dan gerust. Mocht ik telefonisch in gesprek zijn dan bel ik u later terug. U kunt mij het beste bellen op 06-51 60 80 03.
Ds. Eric Matser

 
Ontmoetingen Ontmoetingen
Klik op het plaatje om de op de site opgeslagen 'Ontmoetingen' te lezen.
 
lees meer »
 
Collectes / kerkelijke bijdragen Collectes / kerkelijke bijdragen
Wij willen u vragen om juist in deze periode uw betrokkenheid met de kerk en de wereld tot uiting te brengen in uw gaven. U kunt, naast de collecte in de kerk in de daarvoor bestemde vazen, ook blijven bijdragen door uw gaven over te maken op onderstaande rekeningnummers. Het hoeven geen grote bedragen te zijn. Wij zijn u daarvoor zeer erkentelijk.
 
Rekeningnummers
   
Kerk

 
NL33 INGB 0000 2073 94
ten name van
Geref. kerk Zwijndrecht-Groote Lindt
   
Diaconie   

   
NL55 INGB 0000 1931 27
ten name van
Diaconie Geref. kerk Zwijndrecht-Groote Lindt


 
Vorming & Toerusting 2020/2021 Vorming & Toerusting 2020/2021

Extra mededeling: In verband met de maatregelen van het RIVM gaan de cursussen en lezingen van Vorming & Toerusting tot eind december niet door. In januari 2021 wordt de de situatie opnieuw bekeken.


Het programma 2020/2021 van de taakgroep 'Vorming en Toerusting' is beschikbaar!

Klik op het V&T logo om naar het programma te gaan op de 'Vorming en Toerusting' site.
 

Corona

In verband met de door de overheid getroffen maatregelen betreffende het besmettingsgevaar en de afstand van 1,5 m. zal een beperkt aantal mensen de avonden kunnen bijwonen. Mogelijk zullen er ook avonden niet doorgaan. Kijkt u vooraf op de website van Vorming & Toerusting of geef u van tevoren op.

Wij hopen dat wij u bij een of meer bijeenkomsten mogen ontmoeten.

De leden van de taakgroep 
 
Verslag Israëlreis Verslag Israëlreis


Dinsdag 11 juni 2019 vertrokken 25 predikanten naar Israël. Via onderstaande links kunt u het reisverslag te lezen. Het geheel is in drie delen opgesplitst:
Deel 1: De eerste dagen 
Deel 2: Jeruzalem
Deel 3: Slot

ds. Eric Matser
 
Archief berichten Corona tijd Archief berichten Corona tijd

 
Er verschenen in de tijd van Corona veel berichten. Om de site overzichtelijk te houden hebben we de meeste eerder geplaatste berichten zoals de nieuwsbrieven (gemeente ontmoetingen) uit die tijd op een archief pagina gezet. Via dat archief kunt u deze berichten dan eenvoudig op uw gemak (nog eens) lezen door te klikken op de link van het betreffende bericht.

Klik op de knop hieronder om het archief te openen.


 
lees meer »