Rond de Erediensten Rond de Erediensten
Zondag 17 november hoopt ds. Faber van der Meulen weer bij ons voor te gaan. De lezingen zullen dan zijn uit Psalm 93 en lukas 17:5-10 ‘En de apostelen zeiden tot Jezus: geef ons meer geloof’.
Wat is de reactie van Jezus? Hij heeft het over een mosterdzaadje en zo. Daarna volgt een gelijkenis die ons niet erg ligt. Want daarin gaat het over een slaaf en zijn meester - wij hebben de slavernij toch afgeschaft? - en die slaaf maar werken en werken. Ja, dat is echt een gelijkenis voor toen en in feite toch niet meer voor vandaag? We lezen deze gelijkenis met als achtergrond Psalm 93: ‘God is Koning, Hij regeert altijd’ en we spreken over een gelijkenis van toen en de bedoeling daarvan voor vandaag.

Zondag 24 november, de laatste zondag van het kerkelijke jaar, gedenken wij traditiegetrouw de overledenen. Tijdens deze dienst zullen Carla Bos (harp) en Diana Abspoel (hobo) hun muzikale medewerking verlenen.

Zondag 1 december, eerste advent, hopen we met elkaar een doopdienst te houden. Anna, dochter van Bernd en Samantha van Es, zusje van Thijs, zal dan worden gedoopt. We zullen tijdens deze dienst stil staan bij de drie generaties: Anna, Maria en Jezus. Tijdens deze dienst verleent het Develhofkoor haar medewerking. 


Ds. Eric Matser
 
terug