Reünie of niet? Reünie of niet?
Zeg nou zelf. Wat stel je je voor bij een reünie? Hand geven, omhelzen, uitroepen van: ‘Hoe gaat het met je’? en ‘Wat zie jij er nog goed uit’! Maar dat zijn allemaal dingen die, voorlopig hopen we, niet meer mogen. Hand geven? Moet minimaal elleboog zijn. Omhelzen? 1.50 meter, uitroepen, spetteren?, denk aan de rondvliegende aerosolen. En dan is de reünie  nog maar één van de problemen waar wij van de ‘Werkgroep 2021’, tegenaan lopen. Weet u het nog? ‘Werkgroep 2021’?

De voorbereiders van de viering van het 100-jarig bestaan van de Gereformeerde kerk Zwijndrecht-Groote Lindt. Druk bezig. Maar wel rijzen er steeds meer twijfels over het  uitvoeren van al onze plannen. Afspraken kunnen niet worden gemaakt. Niemand weet hoe zijn of haar agenda er komend jaar uitziet. Daarom hebben we eensgezind (vier mannen en twee vrouwen) besloten om aan de kerkenraad te vragen of zij er in mee kunnen gaan om de viering een jaar uit te stellen. Dus dat het 100-jarig bestaan niet in 2021 maar in 2022 gevierd zal worden.

Inmiddels heeft de kerkenraad  ons laten weten dat zij met ons verzoek tot uitstel instemmen. Eén ding blijft wel overeind. Zondag 7 maart 2021 blijft wel de startzondag van de viering. Want we hebben inmiddels geleerd dat je, ondanks weinig mensen in de zondagsdienst, toch heel veel mensen via ‘Kerkdienstgemist’, kunt bereiken.

We hebben nu in 2022 woensdag 1 juni als dag van de opening van de viering gekozen. Waarom die dag? Het is dan precies 100 jaar geleden, althans volgens oude geschriften, dat het houten kerkje als eerste kerk van de Gereformeerde Kerk Zwijndrecht-Groote Lindt, werd geopend.

U hoort nog van ons.
Matthé Reedijk, secretaris

 
terug