Advent en Kerst: een nieuw begin (kindernevendienst) Advent en Kerst: een nieuw begin (kindernevendienst)

We gaan met elkaar op weg naar Kerst en daarom starten we in de kindernevendienst op 3 december met het adventsproject. Dit jaar gebruiken we het project van Bijbel Basics. Er zal vanaf zondag 3 december iedere week kindernevendienst zijn.  

God maakt een nieuw begin. Daarover gaat het in de verhalen die we dit jaar op weg naar Kerst lezen. De geboorte van Johannes en de geboorte van Jezus kondigen dit nieuwe begin aan. In hen komt de belofte van Gods nieuwe wereld dicht bij de mensen. We lezen op de vier zondagen van advent en met Kerst uit het evangelie van Lucas (Lucas 1:5-2:21). We staan met deze verhalen stil bij de aankondiging van de geboorte van Johannes en van Jezus, de beloftes die daarbij horen en natuurlijk bij de twee bijzondere geboortes zelf. Steeds kunnen we in het verhaal van Lucas lezen dat God een nieuw begin wil maken met de mensen. Daarbij zijn lijnen te ontdekken naar oudere verhalen waarin dat nieuwe begin al beloofd is én naar de toekomst. Met Johannes en Jezus wordt Gods nieuwe wereld en verbondenheid met God beloofd aan de mensen. Ook aan ons. 

Tijdens de kindernevendienst lezen we de verhalen en gaan we erover in gesprek. We doen spelletjes en knutselen met elkaar. Ook voor thuis hebben we weer iets leuks dit jaar. Alle gezinnen krijgen een boekje met 24 kaarten om uit te scheuren en op te hangen. Samen maken die een mooie adventsslinger met de woorden ‘God maakt een nieuw begin’ aan de ene kant en leuke kleurplaten, opdrachten, weetjes en vragen aan de andere kant. Er zijn een aantal extra exemplaren besteld voor opa’s en oma’s die met hun kleinkinderen met dit boekje aan de slag willen.  

We zullen iedere week het projectlied zingen en een kind zal de adventskaarsen aansteken. We hopen op een fijne tijd met elkaar. 

Eveline Roosendaal  

terug