V&T: Engelse kerkliederen in onze moedertaal V&T: Engelse kerkliederen in onze moedertaal
Wij nodigen u van harte uit voor een avond over de Engelse kerkliederen in onze moedertaal op 30 mei om 20.00 uur in de Develhof, Laan van Nederhoven 21.

Wie kent het niet, de prachtige Engelse koorzang met hoge jongenssopranen, die vooral in de Kersttijd van zich laat horen. De Engelse kerkmuziek kent naast deze kathedrale traditie met getrainde koren ook de ‘parish church tradition’ ofwel de gemeentezang in de plaatselijke kerken. Daar gaan we deze avond mee aan de slag.

De Anglicaanse gemeenten zingen hooggestemd: ze maken bij het zingen gebruik van de hele kerkruimte, ze staan vaak bij het zingen zodat hun hele lijf als zanginstrument werkt, en zingen vooral de lof van God.

Dichter-dominee Sytze de Vries schreef warme, sterke vertalingen en nieuwe Nederlandse teksten op de eenvoudige, bekende en minder vaak gezongen melodieën die pakken. De kracht van de Engelse melodie gecombineerd met poëzie in onze moedertaal nodigt uit tot vreugdevol en hooggestemd zingen. Een aantal van deze liederen staan in het Nieuwe Liedboek (2013). In de twee delen van  ‘Het Liefste Lied van Overzee’ zijn er nog meer gebundeld. Tijdens deze avond wordt gezongen door Jeanita van Eijsden en de aanwezigen worden van harte uitgenodigd mee te zingen.

Theologische verdieping: ds Wim van der Schee en Illa Lommers
Begeleiding van de zang op orgel: Illa Lommers
Begeleiding van de zang op piano: Niels Martin
Zang: Jeanita van Eijsden
terug