Ringbijeenkomst Ringbijeenkomst

Woensdag 8 April Eerste Ringbijeenkomst

Ringbijeenkomsten zijn bedoeld als ontmoeting tussen actieve leden van de gemeenten van de Protestantse Kerk in Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Dordrecht.

Door goede machten trouw en stil omgeven

75 jaar na de executie van Dietrich Bonhoeffer.
Aan de vooravond van zijn 75e sterfdag gedenken we Dietrich Bonhoeffer, de Duitse predikant die op 9 april 1945 werd gefusilleerd. Hij was kerkleider, theoloog, verzetsstrijder. In deze eerste Ring-ontmoeting van 2020 willen we ons concentreren op het oudejaarslied dat hij in de gevangenis schreef: ‘Door goede machten trouw en stil omgeven’. Het lied leent zich ook bijzonder goed voor deze dag in de week die naar Goede Vrijdag en Pasen leidt. Ds. Aage Smilde, die zich een leven lang in Bonhoeffer heeft verdiept, zal het lied met ons doornemen. Als u het lied tevoren doorleest, vraagt u zich dan af wat de betekenis van deze tekst is voor kerk en huis, voor leven en geloof anno 2020. (Het is lied 511 in het Liedboek 2013).

De avond  op woensdag 8 april zal er als volgt uitzien:
  • Vanaf 19.00 uur is er een vesperviering met woorden, liederen en gebeden van Dietrich Bonhoeffer. Deze zal circa drie kwartier duren.
  • Na de vesper wordt koffie en thee geschonken.
  • Om 20.00 uur gaat Aage Smilde vertellen over het lied ‘Door goede machten’ en neemt hij het met ons door.
  • Rond 20.45 uur is er een muzikaal intermezzo door violiste Alisa van Dijk.
  • Daarna is er een panelgesprek met enkele predikanten over de relevantie van het lied van Bonhoeffer voor nu. In dat gesprek kan de zaal zich mengen.
  • Afsluiting uiterlijk om 21.30 uur.

Wilt u graag naar deze Ringbijeenkomst gaan, stuur dan een mailtje naar

Rembert Slotema, scriba Develhof
 
terug