Develhofsoos Develhofsoos
Een jongen droomde van een huis dat veel mooier was dan zijn eigen hutje. Op een avond, toen de zon onder ging, zag hij dat er ver weg op een van de heuvels aan de overkant een huis stond met gouden vensters dat straalde als met edelstenen versierd. Hij besloot om naar dat huis van zijn dromen te gaan, dan zou hij helemaal gelukkig zijn.
De volgende dag ging hij op weg. De weg er naar toe was langer dan hij gedacht had. Tegen de avond kwam hij er aan.
Toen hij het van dichtbij zag, was hij diep teleurgesteld. Het huis had geen gouden vensters. Van verdriet en moeheid viel hij in slaap. Maar hoe groot was zijn verbazing toen hij in de morgen wakker werd en naar de overkant keek. Daar, ver weg op de groene heuvel zag hij een ander huis met gouden vensters, die flonkerden zoals hij nog nooit gezien had. Toen hij er vol verwachting naar toe ging, zag hij tot zijn grote verbazing dat het zijn eigen hutje was.

Daarom leert de Bijbel ons dat we ons niet moeten verkijken op wat anderen hebben, maar kijken naar wat we zelf hebben en dat we daar iets mee mogen doen tot zegen van anderen en tot eer van Gods naam. Het was een gezellige middag, er waren weer leuke prijsjes te winnen bij de bingo, dus mensen schroom niet en kom.  

Wij wensen de zieken een voorspoedig herstel en tot ziens.

De volgende soos is dinsdag 19 november, van 14.00-16.00 uur. Welkom.

Ans van der Harst, Develhofsoos

 
terug