Develhofsoos Develhofsoos
Twee vrienden liepen langs het strand. Ze kregen een meningsverschil en de ene sloeg de ander in het gezicht. De jongen was zo verdrietig, maar zonder iets te zeggen, schreef hij in het zand: MIJN BESTE VRIEND SLOEG ME IN HET GEZICHT.
Ze bleven verder lopen totdat ze besloten om te gaan zwemmen. Degene die zo verdrietig was omdat hij was geslagen, kwam bij het zwemmen in moeilijkheden en verdronk bijna, maar de vriend redde hem. Toen hij bijkwam schreef hij op een steen: VANDAAG HEEFT MIJN VRIEND ME HET LEVEN GERED.
De vriend vroeg hem “waarom heb je eerst in het zand geschreven en nu op een steen?” Wanneer iemand ons verdriet doet, dienen we in het zand te schrijven, waar wind en water van vergeving het kan wissen, en wanneer er iets moois gebeurt schrijf dat op een steen en in je hart: WAAR GEEN WIND EN WATER HET KAN WISSEN. Zo moeten we leren om in het zand te schrijven.
We hebben de mooie psalm 139 gezongen, Heer die mij ziet zoals ik ben.

Door ziekte waren we met een klein clubje.

De volgende Develhofsoos is op dinsdag 8 oktober van 14.00-16.00 uur. We gaan volgende keer een egeltje vouwen en kaarten kleuren.

Kom gerust eens bij ons kijken, de deur is altijd open en de drempel is laag. U bent van harte welkom.

Ans van der Harst
 
terug