Collecte 11 maart Collecte 11 maart
Kerken in Almere runnen sociale supermarkt
Almere is een jonge stad waar sociale samenhang nog vaak ontbreekt en veel armoede en werkloosheid voorkomen. Samen met andere kerken staat de diaconie van de Protestantse Kerk in Almere mensen in financiële nood bij met praktische hulp, waaronder een sociale supermarkt.
Zelf boodschappen doen.
De sociale supermarkt geeft klanten geen standaard voedselpakket, maar een persoonlijke pas met een maandbudget. Daarmee kunnen zij zelf de boodschappen doen die aansluiten bij hun behoefte en gezinsgrootte. Klanten kunnen ook zelf meewerken in de supermarkt, wat een zinvolle dagbesteding biedt. De kerken runnen daarnaast een kledingloket en een meubel- en witgoedloket voor mensen voor wie ook de kringloopwinkel te duur is. Jaarlijks helpt de kerk hiermee tussen de 1.300 en 1.500 mensen. Naast deze praktische hulp ondersteunt de sociale supermarkt mensen met advies en cursussen om weer op eigen benen te staan. Zo kunnen klanten van de sociale supermarkt gemiddeld na drie tot zes maanden weer boodschappen doen in een reguliere supermarkt. Alles onder één dak.
Tot voor kort vonden al de verschillende activiteiten plaats op zeven locaties verspreid over de stad. De kerken in Almere hebben alles onlangs ondergebracht in één pand. Dat is efficiënter en vriendelijker voor de klanten. Met uw bijdrage maakt u de verdere inrichting van het nieuwe pand en het runnen van de sociale supermarkt mogelijk. Met deze collecte steunt u het diaconale werk van Kerk in Actie in Nederland zoals de sociale supermarkt in Almere. Van harte aanbevolen!
Namens de diaconie, A.J. den Hoed
terug