Bericht rond het Coronavirus Bericht rond het Coronavirus

-Kerkdiensten geannuleerd-

Elke week wel een online meditatie via kerkdienstgemist, zie de informatie in het wijkbericht 'Rond de Erediensten

Vanaf afgelopen maandag 11 mei mogen we weer naar de kapper, zijn de basisscholen voorzichtig weer van start gegaan, mogen we in sommige verpleeghuizen weer bezoeken afleggen, kortom er komt weer wat lucht in de stringente coronamaatregelen. Toch blijven mensen angstig, patiënten mijden zorg, het aantal mensen dat psychisch in problemen is gekomen is flink toegenomen en veel mensen ervaren nog niet veel van de versoepeling. Ook worstelen veel sectoren met ‘het nieuwe normaal’ en de 1,5 meter maatregelen. De onzekerheid blijft groot.

Hoe nu verder? Niemand die het weet. Ook wij als kerken krijgen weer wat meer speelruimte, zo mogen vanaf 1 juni maximaal 30 personen aanwezig zijn en vanaf 1 juli maximaal 100 personen. Toch blijven wij als kerkenraad van mening dat gezien de kwetsbaarheid van onze gemeente we niet gelijk de grenzen willen gaan opzoeken. Aankomende weken gaan we op zoek naar wat er op termijn wel en niet mogelijk en verantwoord is.

Tot die tijd gaan we door met elke week een meditatiedienst te verzorgen en u te blijven ondersteunen met telefonisch contact en af en toe een kaartje. En in urgente gevallen gaan we met de nodige voorzorgsmaatregelen ook op bezoek.

Vervangend Meditatie en gebed

Als vervanging voor de vele te vervallen kerkdiensten zal dominee Matser elke zondag (zolang er geen erediensten gehouden mogen worden) een meditatie en een gebed uitspreken, wat wordt afgewisseld door muziek.

Zie voor een directe link naar de uitzending en voor verdere informatie het wijkbericht 'Rond de Erediensten

 
De eerstvolgende online meditatie (zondag) kunt u
direct openen door hier te klikken

 

Houd de website in de gaten, nadere berichten volgen.


 
terug