100(1) jaar! 100(1) jaar!


Aanstaande zondag is het eindelijk zover. Anderhalf jaar nadat onze kerk de Gereformeerde Kerk van Zwijndrecht-Groote Lindt officieel 100 jaar bestond mogen we nu eindelijk dit heugelijke feit vieren.

Wij beginnen zondag 4 september met een feestelijke dienst waarin muzikale medewerking wordt verleend door de zangers Marijke Opmeer en Annemarie Verburg, harp: Carla Bos, hobo: Diana Abspoel, op piano: Lennart Moree en achter het orgel: Illa Lommers  Het thema van de dienst is ‘Het volgen van Jezus’ door de jaren heen.

Deze zondag staat echter niet alleen in het teken van ons jubileum, het is tevens de Startzondag van het nieuwe seizoen. Want we gaan gewoon door als kerk. En we sluiten daarbij aan bij het thema van de PKN: Aan tafel! Ook voor onze gemeente een actueel thema. Voor de coronatijd hebben wij al een begin gemaakt met het doordeweeks verzorgen van maaltijden en high-tea bijeenkomsten. Hiervoor bestond veel belangstelling en verrassend vaak ontstonden tijdens deze maaltijden ook goede gesprekken. Hier willen wij mee doorgaan en niet voor niets voegen wij die zondag gelijk de daad bij het woord, werkgroep 2021 heeft voor iedereen die dat wil een lunch georganiseerd. Velen hebben zich hiervoor al opgegeven, u / jij nog niet? Bel dan met 06 47 46 66 90 of stuur een mail naar werkgroep.2021@gmail.com Wij hopen op zoveel mogelijk deelnemers en verwachten dat er tijdens de lunch al goede gesprekken ontstaan over het verleden maar zeker ook over de toekomst van de kerk.

Wat betreft de toekomst in deze dienst zullen ook weer twee jongeren zich officieel gaan aansluiten bij de tienerbrugdiensten omdat ze de basisschool verlaten hebben en nu op de middelbare school hun weg vervolgen. Het betreft Boaz den Heeten en Tom van Twist.

Laten we nooit vergeten dat de Heer zelf zijn gemeente vergadert door Woord en Geest en dat zal Hij blijven doen ook in de toekomst.

ds. Eric Matser
terug