100-JARIG JUBILEUM 100-JARIG JUBILEUM
Vanaf maart 2021 viert de Gereformeerde Kerk Zwijndrecht-Groote Lindt haar 100-jarig jubileum. Immers op 6 maart 1921 werd door dominee Horjus, predikant te Hendrik-Ido-Ambacht, die kerk geïnstitueerd. En tussen het jaar 1921 en het jaar 2021 liggen precies honderd jaren.

De kerkenraad vond en vindt dat een 100-jarig bestaan iets is dat je niet zomaar voorbij kunt laten gaan. Daarom werd een werkgroep, die de naam ‘Werkgroep 2021’, meekreeg, opgericht. Die werkgroep is al geruime tijd bezig om het 100-jarig jubileum voor te bereiden. De grote lijnen hoe een en ander moet gaan plaatsvinden staan wel vast. En aan de invulling wordt ook hard gewerkt.

Een van de onderdelen van het jubileum is een reünie.
En voor een reünie heb je mensen/bezoekers nodig. Maar, je moet die bezoekers wel weten te vinden. En dat is niet zo makkelijk. Natuurlijk hebben we in de Develhof een prima werkend Kerkelijk Bureau waar men veel adressen heeft van oud ‘Gereformeerde Kerk Zwijndrecht-Groote Lindters’. Als iemand verhuist naar elders wordt dat keurig vastgelegd. Maar verhuis je daarna nog een keer dan ben je niet meer te vinden. Andere instanties, zoals de PKN in Utrecht, zijn niet erg scheutig met het verstrekken van gegevens. Alles in strijd met de privacywetgeving.

Vandaar de volgende oproep:
Bent u iemand die ooit behoorde tot de Gereformeerde Kerk van Zwijndrecht-Groote Lindt of kent u iemand die ooit behoorde tot de Gereformeerde Kerk van Zwijndrecht-Groote Lindt en bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan de reünie en vindt u het fijn om te zijner tijd te worden uitgenodigd voor die reünie, maakt u dat dan schriftelijk kenbaar aan de secretaris van de werkgroep.

De secretaris van de werkgroep is Matthé Reedijk. Hij is te bereiken via het e-mailadres. werkgroep.2021@gmail.com of m.reedijk1@upcmail.nl of via het adres Maasboulevard 160, 3331 ML in Zwijndrecht. De “Werkgroep 2021”, kijkt uit naar uw aanmelding.

terug